Tıbbi Tahlil Laboratuvarları Test Rehberi
07 Ocak 2019

ÖNSÖZ

Klinik (Tıbbi) laboratuvarların temel iş alanı analiz yapmak gibi görünse de asıl hizmeti analiz sonuçlarını, doğru, güvenilir ve zamanında elde ederek, klinisyen veya hastaya ulaştırmaktır. Günden güne gelişen teknolojinin medikal tanı ve tarama alanlarına etkisi ile birlikte daha güvenilir ve hızlı sonuçlar elde edilebilmektedir. Elde edilen test sonuçlarının hızlı ve doğru bir şekilde hastaya ve klinisyene ulaştırılmasının yanısıra, bilgisayarlarda hafızalanan bilgiler kullanılarak, veri-yönetimi ile hastalıklar ve toplum sağlığı açısından yararlı bilgiler elde edilebilmektedir.

Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarı (AHSL) Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarına Laboratuvar hizmeti sunmaktadır. Bu kapsamda, Aile Sağlığı Merkezlerimize yönelik Merkezi (Tıbbi) Tahlil Laboratuvarımız, Verem Savaş Dispanserlerimize yönelik Bölge Tüberküloz Laboratuvarımız, Sıtma Savaş Birimlerimize yönelik Bölge Sıtma Laboratuvarımız ve Talasemi Tarama Merkezlerine yönelik Talasemi ve Hemoglobinopati Tarama Laboratuvarımız hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık Müdürlüğümüzün öncelikleri ve yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar doğruldusunda da laboratuvarımız, gelişmeleri yakından takip etmekte, bu ihtiyaçlara yönelik olarak hizmet sunum kapasitesini ve kalitesini sürekli iyileştirmektedir.

Günlük ortalama 5000 klinik numunenin çalışıldığı bir laboratuvarın çalışanları olarak bizler, hizmet verdiğimiz hekimlerimize ve hastalarımıza güncel gelişmeler doğrultusunda en iyi hizmeti, sağlıkta kalite standartlarını en iyi şekilde kullanarak verme gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda elinizdeki bu rehberin siz hekimlerimize ve yardımcı sağlık personelimize yardımcı olacağına inanıyor ve laboratuvar hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmemize ve geliştirmemize yardımcı olmasını umut ediyoruz.

Tıbbi tahlil laboratuvarları test rehberimizi görmek için tıklayınız...